Trimmaus

Rakkaudesta koiriin ja koirien ehdoilla!

Trimmaan kaikki rodut ammattitaidolla. Pesen, harjaan, kampaan, föönaan ja tupsutan. Nypin, leikkaan ja konetan. Teen mitä turkki vaatii ja minkä koira kestää.

On ihana tehdä luovia trimmauksia. Usein ne ovat kauniita ja käytännöllisiä. Itselläni on ideoita, mutta voit ottaa myös kuvia mukaan. Katsotaan yhdessä mitä turkille on tehtävissä.

Teen monille roduille näyttelytrimmauksia. Soita minulle ja sovi tapaaminen reilusti ennen näyttelyä. Suunnitellaan yhdessä aikataulu, niin lopputulos on mahdollisimman upea.

Trimmaus ja huolto tehdään aina koiran ehdoilla. Ensimmäinen kerta vaatii hieman reilummin aikaa. Tarvittaessa käytän täysin myrkyttömiä VitaCanis yrttisuihkeita, jotka rauhoittavat hermostunutta koiraa.

Rakkaudesta koiraan, hyvin hoidettu turkki ja siistit tassut!TASSUHUOLTO

Koiran tassut vaativat aina erityishuomiota. Ne ovat herkät ja todella tärkeät koiralle. Hyvin voivat puhtaat tassut ovat jokapäiväisen tyytyväisyyden tae. Tassuhuollossa tassut puhdistetaan ylimääräisestä karvasta ja liasta. Kynnet leikataan. Anturat hoidetaan hieromalla niihin ainutlaatuista englantilaista käsintehtyä anturasalvaa. VitaCanis salva on täysin myrkytön ja sen hoitavuus perustuu yrtteihin. VitaCanis anturavoidetta voit ostaa mukaan ja hoitaa anturoita sillä myös kotona.


NYPPIMINEN

Yleisesti karkeakarvaisen koiran turkki nypitään. Joko se nypitään noin kahdesti vuodessa kokonaan alas tai turkkia rullataan. Rullaaminen suunnitelaan aina trimmaajan kanssa, koska silloin on tavoitteena saada turkkiin monta kerrosta eri ikäistä karvaa.

Kun karva on kypsää, nyppiminen on ilo niin koiralle kun trimmaajallekin.

Nyppiessä "kuollut" karva poistetaan sormin tai trimmiveistä apuna käyttäen. Karvaa nypitään pieni määrä kerrallaan.

Nyppimisessä on tärkeää, että trimmaaja osaa oikean tekniikan.

Tässä nypitään huippu turkkista irlanninterrieriä.LEIKKAAMINEN

Useat leikattavat turkit trimmataan sekä koneella että saksin. Näistä perinteisimpiä ovat varmasti villakoirat.

Kaikkia turkkeja voi kuitenkin aina siistiä vähintään saksin. Parhaan lopputuloksen saat, kun koira pestään ja föönataan samalla.PESU JA FÖÖNAUS

Pesut pienille ja keskikokoisille koirille.

Pesen koirat aina huippu laadukkailla PurePaws turkinhoitoaineilla. Eri rodulle tai tarkemmin eri turkin laaduille (joskus jopa väreille) on omat sarjansa. Käyn myös koko koiran läpi hellällä pintahieronnalla. Kuivaus eli föönaus. Äärettömän tärkeä osa trimmausta ja turkinhoitoa. Puhalluksella saadaan koira täysin kuivaksi, karva suoraksi ja kaikki irtokarva pois.

Upeaan lopputulokseen kannattaa aina varata myös pesu ja föönaus.